Skip to navigation Skip to events Skip to content
Tuesday
15.
Oct 2019
10:00

Kystpuls Trondheim: Havteknologi – nøkkelen til suksess?

Senter for hav og Arktis inviterer til havdebatt i Trondheim, og tema er teknologi! Trondheim er et kraftsentrum for banebrytende havteknologi – teknologi som skal bidra til å løse klima- og miljøutfordringer, gi mer bærekraftig høsting av havet, og samtidig skape nye inntekter for et AS Norge i omstilling. Se facebookarrangement for løpende informasjon.

Så, hva er siste nytt? Hvordan skal teknologien gi effektiv utnyttelse av havets ressurser, uten å kompromisse med dets helse? Kan de teknologiske nyvinningene innføres i stor skala, og teknologikompetanse overføres mellom havnæringene? Finnes det overhode noen skjær i sjøen?

Følgende innledere skal inspirere og gjøre oss litt klokere:

Blå teknologi – grønn vekst? | Kjell Olav Skjølsvik, innovasjonsleder, NTNU Oceans.
Filmstudio i trålposen: Teknologi for framtiden | Hege Hammersland-White, utviklingssjef, Scantrol Deep Vision.
Moderator Per Anders Todal, forfatter av Havlandet og journalist i Dag og Tid, vil deretter sette debatten i gang.

I panelet sitter blant annet Tord Lien, regiondirektør, NHO Trøndelag og Toine C.Sannes, fiskeripolitisk talsperson, Miljøpartiet De Grønne.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Senter for hav og Arktis byr på lett servering og en hyggelig formiddag med havprat. Velkommen!

Dette arrangementet er del av konseptet Kystpuls fra Senter for hav og Arktis. I 2019 reiser de norskekysten fra nord til sør for å skape den nære samtalen om hvordan vi skal leve av havet – nå og i framtiden.